TITLE

DESCRIPTION

Niet alles gaat vanzelf in het leven, en dat hoeft ook niet. Tegenslag en moeilijkheden horen er soms bij. Belangrijk is vooral hoe je ermee omgaat. Dat geldt zeker ook voor kinderen. Wanneer je als kind zelf je problemen leert oplossen, op eigen kracht, voel je je goed en ontwikkel je je goed. Dat is wat kinderen én ouders graag willen, en dat is wat ze kunnen leren bij Kinderpraktijk Lavell.

 

Kinderpraktijk Lavell is er voor kinderen die een probleem hebben en hun ouders. Behandelaar is Jolenta Lavell. Zij helpt kinderen en ouders om anders te kijken naar het probleem en om zelf de touwtjes in handen te nemen.

 

In de praktijk komen bijvoorbeeld kinderen die:

  • onzeker of angstig zijn, piekeren en slaapproblemen hebben;
  • weinig aansluiting hebben met leeftijdgenoten;
  • teruggetrokken en somber zijn;
  • verdrietig of in de war zijn door een verlies;
  • prikkelbaar en snel boos zijn;
  • in problemen komen door impulsief gedrag;
  • pesten of gepest worden;
  • concentratieproblemen hebben of te veel in een fantasiewereld leven;
  • moeite hebben met plannen en organiseren.

Soms hangen de problemen samen met een ontwikkelings- of gedragsstoornis, zoals ADHD of een vorm van autisme.

DSC_9875-min

Kinderbegeleiding

Je hebt ergens veel last van: wat doe je dan? Eerst eens bedenken wat het probleem eigenlijk ís en daarna nagaan wat je zelf kunt doen om het op te lossen. Dat klinkt simpel, maar het kan moeilijk zijn om te doen. Daarom kan wat hulp heel fijn zijn.

 

Bij Kinderpraktijk Lavell ontdek je waar je nou last van hebt en vooral ook wat je eraan zou kunnen doen. Dat kan al pratend, maar bijvoorbeeld ook door samen te tekenen, verhalen te vertellen of te spelen met handpoppen. Hoe het gaat, hangt af van je leeftijd en van wat bij jou past.

 

Soms is een probleem zó opgelost, soms duurt het wat langer. Vaak zul je merken dat de oplossing in jezelf zit: je leert beter omgaan met iets dat je eerst moeilijk vond. Zo ervaar je dat je meer kunt dan je dacht en dat maakt je sterker.

 

Ervaringen

Ouderbegeleiding

In de opvoeding kun je als ouder tegen lastige vragen aanlopen. Je doet je best, maar toch gaat het niet zoals je had gehoopt. Misschien vertoont je kind moeilijk gedrag, gaat het slecht met leren op school, zie je dat je kind ongelukkig is. Je probeert bij te sturen en te helpen, maar het lukt niet. Het kan zijn dat je partner heel anders met de situatie omgaat dan jijzelf, en dat kan spanningen geven.

 

Wanneer u dit herkent en het gevoel hebt dat u de controle kwijt bent, kunt u voor opvoedingsondersteuning terecht bij Kinderpraktijk Lavell. Op een opbouwende manier gaat Jolenta Lavell met u na welke gedragspatronen een rol spelen en wat u zou kunnen doen om die patronen te veranderen.

 

Het is voor de ouder net als voor het kind: wanneer je gaat zien welke mogelijkheden je hebt en welke keuzes je kunt maken, geeft dat zelfvertrouwen en kracht. En dat is een solide basis voor de opvoeding van je kind.

Ervaringen
iStock_000004205631_Large (1)-min (1)